Kostenindicaties


Het behalen van een bewijs van bevoegdheid brengt logischerwijs kosten met zich mee. Op deze pagina zijn alle kosten voor u op een rij gezet...

Opleiding

Aero Center Teuge leidt op tot privévlieger. Dit houdt in dat u -als u de opleiding in zijn geheel met goed gevolg doorlopen heeft- in het bezit komt van het privévliegbrevet. Dit is in de luchtvaartwereld ook bekend als PPL-brevet (Private Pilot License). Bij wet is geregeld dat men hiervoor onder andere ten minste 45 uur moet hebben gevlogen. Wanneer men al op een eerder moment zelf wilt gaan vliegen, kan het RPL-brevet (Recreational Pilot License) worden behaald. Dit is een zuiver Nederlandse aangelegenheid die beperkingen kent. Zo mag u met dit type vliegbrevet alleen boven Nederland vliegen en bovendien in vliegtuigen welke een Nederlandse registratie dragen. Voor het kunnen behalen van dit type bevoegdheid dient u minimaal 30 uur te hebben gevlogen.
Zoals eerder genoemd leidt Aero Center Teuge op tot privévlieger. Dit gebeurt onder zogenaamde zichtvliegomstandigheden. Wij doen dit op een manier welke door onze cursisten als ontspannen en gemoedelijk wordt ervaren.

Ook verhuren wij diverse vliegtuigen. Wanneer u uw vliegbrevet op zak heeft, kunt u bij ons een vliegtuig huren voor bijvoorbeeld een dagje Texel, of voor uw tocht door Europa!

En van onze zes vliegtuigen...
De PH-LJM, een mooi reistoestel...

Om inzicht te geven in de opleidingskosten, hebben wij in de tabellen hieronder de diverse kosten opgesomd. Onze Cessna 152's gelden daarbij als uitgangspunt voor de opleiding. Het is ook mogelijk om op één van onze andere vliegtuigen de praktijkopleiding te volgen. Dit brengt logischerwijs ook andere kosten met zich mee.

De genoemde prijzen zijn onder voorbehoud, gelden per maart 2009 en zijn inclusief brandstof en BTW. De actuele brandstofprijs is daarbij in grote mate prijsbepalend.


Directe kosten

De directe kosten zijn in onderstaand overzicht weergegeven. Hierbij wordt uitgegaan van het PPL(A)-brevet. Overigens staat "(A)" voor Airplanes ('vleugelvliegtuigen').

Onderdeel Bedrag
45 tot 60 uur vliegen + instructie  
150 landingen

 

Theoriecursussen (voor 7 vakken plus Radiotelefonie)  
Theorieboeken en syllabi  
Navigatiekaart, rekenschijf, protractor en dergelijke.  
 

Totaal:

€ 12.500,- tot € 15.000,-


Bijkomende kosten

Naast de ACT opleidingskosten zijn er ook kosten ten aanzien van medische keuring, Inspectie Verkeer en Waterstaat en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR, afdeling Luchtvaartexamens). Het CBR is belast met het afnemen van de theorie-examens. Raadpleeg onderstaand overzicht voor de bijkomende kosten.

Onderdeel Bedrag
Medische keuring (eerste of initiële keuring)  
Kosten CBR theorie-examens (voor 7 vakken)

 

Aanvraag Bewijs van Bevoegdheid (PPL) en praktijkexamen

 

 

Totaal:

ongeveer
€ 1600,-


Proeflessen

Met behulp van een proefles -ook wel  bekend als introductievlucht- kunt u op een prettige en ontspannen manier kennis maken met het besturen van een vliegtuig. De opzet is dat u zo veel mogelijk zelf gaat doen; van starten tot uitzetten van de motor. De proefles neemt één uur in beslag. De vlucht zelf duurt een half uur. In overleg kan de duur van de vlucht worden aangepast zodat u bijvoorbeeld wat verder kan vliegen, bijvoorbeeld naar uw woonplaats! Onderstaand overzicht toont de kosten voor de proeflessen.

Onderdeel Bedrag
Proefles met een tweepersoonsvliegtuig

€ 150,=

Proefles met een vierpersoonsvliegtuig
(één leerling met maximaal twee belangstellenden

€ 190,=

Het kan mogelijk zijn dat een vlucht niet door kan gaan, omdat de weergoden bijvoorbeeld niet mee werken. Aero Center Teuge zal u hierover tijdig telefonisch informeren. Dit wordt uiteraard ook gedaan wanneer u een les heeft gepland of wanneer u een vliegtuig bij ons had willen huren. Daarmee proberen wij te voorkomen dat u voor niets naar Teuge afreist.


U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over onze website verzenden aan Aero Center Teuge.