MededelingenOpzet opleiding tot privévlieger

 

Het klassikaal volgen en laten examineren van zeven theorievakken

Het gaat hierbij om vakken als andere luchtvaartwetgeving, meteorologie en navigatie.

 

Het klassikaal volgen en laten examineren van het vak Communications

Dit vak is ook bekend onder de naam VFR-radiotelefonie. U dient voor het behalen van de aantekening VFR-radiotelefonie, zowel een theorie- als ook een praktijkexamen te ondergaan.
Wanneer u uw PPL(A)-brevet wilt behalen, is dit een verplicht onderdeel. In geval u mocht besluiten een RPL(A)-brevet te gaan behalen, dan is de aantekening VFR-radiotelefonie niet verplicht.

 

Het volgen van praktijklessen

U krijgt, voor het kunnen behalen van uw PPL(A)-brevet, lessen van een bevoegd instructeur. Daarbij zult u zeer beoefend raken in de normale vliegprocedures, de noodprocedures en vele starts en landingen.
U heeft echter de vrijheid om te kiezen voor een RPL(A)-brevet. Dit type brevet heeft, in tegenstelling tot een PPL(A)-brevet, de beperking dat u alléén binnen Nederland én in Nederlands geregistreerde vliegtuigen mag vliegen. Het voordeel is dat u al vrij snel op kunt voor uw praktijkexamen en dat u al vroegtijdig zelf ervaring kan gaan opdoen. U kunt altijd besluiten om daarna door te gaan voor uw PPL(A)-brevet.

Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Klik hier voor onze gegevens. U kunt ook zonder enige verplichting én zonder afspraak bij ons binnen lopen. Er is altijd een enthousiaste medewerker aanwezig die u graag te woord wil staan. Uiteraard kunt u tevens een blik in onze hangaar werpen, om een indruk te krijgen van de vliegtuigen.


Aanvang cursussen

Een nieuwe serie cursussen van Aero Center Teuge is van start gegaan. Klik hier voor meer informatie.


Onvliegbaar weer en proeflessen

Het kan mogelijk zijn dat een proefles niet door kan gaan, omdat de weergoden niet mee werken. Aero Center Teuge zal u hierover tijdig telefonisch informeren. Daarmee proberen wij te voorkomen dat u voor niets naar Teuge afreist. U kunt ons uiteraard ook zelf bellen indien u niet zeker bent over de voortgang van de vlucht.